pexels-photo-383838

Onze adviestrajecten:

Zijn eerlijk, verhelderend en innovatief. Wij kennen uw organisatie niet, dus wij kunnen met een objectieve blik onderzoeken wat er speelt binnen uw organisatie. Het gaat dan om bijvoorbeeld adviestrajecten om de medewerkerstevredenheid te vergroten, of om het algehele moraal te boosten. Wat uw vraag of vermoeden ook is: wij helpen graag!

Niet altijd hoeft al duidelijk te zijn wát er precies aan de hand is of waarover geadviseerd moet worden. Wij zetten onze voelsprieten uit, gaan gesprekken aan met uw medewerkers en bekijken de bestaande processen, procedures en beleidsmatige stukken om te bepalen wat er aan de hand is. En bovenal geven wij advies over hoe dit op te lossen.

Wat levert het op?

Een adviestraject is altijd een maatwerktraject. Wij zullen 1-2 gesprekken vooraf hebben om de inhoud van onze inzet te bespreken en eventueel alvast kennis te maken met uw organisatie. Op basis daarvan geven wij advies over het te verwachten urenaantal en de lengte van het traject.

Wat u kunt verwachten aan het eind van zo’n traject:

  • Een helder, eerlijk en uitgebreid adviesrapport, gebaseerd op feiten, cijfers en gesprekken.
  • Een actieplan, zodat u indien gewenst direct aan de slag kunt met het advies.
  • Zeer veel ruimte ‘achteraf’ om met ons de discussie of het gesprek aan te gaan om zo meer inzicht te krijgen in het geconstateerde probleem.
  • Hulp tijdens en na het verbetertraject.
ganqcr1brtu-william-iven.jpg

Het eerste, oriënterende gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wij lichten daarin graag de mogelijkheden voor u toe.

Vraag gesprek aan