Wat vergoedt een werkgever?

Home  »  Wat vergoedt een werkgever?

Coachingstraject vergoed door werkgever?

Of een coachingstraject of training wordt vergoed door de werkgever hangt meestal van een aantal factoren af. Over het algemeen reserveren de meeste werkgevers een potje per medewerker dat besteed mag worden aan opleiding: het opleidingsbudget. In overleg kan meestal besloten worden om in plaats van een opleiding, een coachingstraject te volgen, of bijvoorbeeld trainingen naar keuze. Als het coachingstraject ook nog eens een eventuele burn-out, bore-out of langdurig ziekte zou kunnen voorkomen of als het coachingstraject wordt gevolgd in het kader van een re-integratietraject staan werkgevers hier vaak positief tegenover. Overleg zelf met je werkgever of dit bij jou ook mogelijk is, of laat ons je helpen. Uiteraard geldt dat alles wat tijdens het coachingstraject wordt besproken in vertrouwen door de coach wordt behandeld; ook al wordt het traject vergoed door de werkgever. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw werkgever op de hoogte wordt gesteld over de besproken onderwerpen (tenzij duidelijk be- en afgesproken).

pexels-photo-351961

Uiteraard vertellen wij nooit zomaar aan de werkgever dat jij hoogbegaafd bent. Ons specialisme is hoogbegaafdheid, maar uiteraard trainen en coachen wij ook niet-hoogbegaafde werknemers. Zonder jouw toestemming vertellen wij dit dan ook niet aan de werkgever.

Redenen/argumenten voor werkgever

Onderstaand een aantal redenen waarom het voor een werkgever van toegevoegde waarde zou kunnen zijn om de kosten voor een coachingstraject of bepaalde trainingen op zich te nemen.

 • Goed werkgeverschap
  Het getuigt voor een werkgever van goed werkgeverschap als het bedrijf de kosten van een coachingstraject (deels) op zich neemt. Goed werkgeverschap is tegenwoordig minstens zo belangrijk als de secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ziektepreventie
  Door, helemaal op aangeven van de werknemer zelf, de werknemer een coachingstraject en/of trainingen te laten volgen, kan langdurige ziekte voorkomen worden. Als de werknemer tijdig aan de bel trekt en zo klachten kan voorkomen heeft het bedrijf daar alleen maar profijt van. In het geval van hoogbegaafde werknemers is dit risico helemaal hoog (33%+).
 • Gelukkigere werknemers
  Over het algemeen zijn coachingstrajecten effectief te noemen. Dit heeft meestal als resultaat dat de gecoachte beter in zijn of haar vel zit, met als neveneffect dat het geluksgevoel stijgt. Gelukkig(ere) mensen zijn op hun werk ook vrolijker, effectiever en tegen meer bestand.
 • Meer uit werknemers halen
  Door middel van coaching kan de werknemer zekerder worden, meer durven en doen en ook soms duidelijk maken waar hij of zij behoefte aan heeft. Op die manier kan een werkgever de werknemer ook op een manier of plek inzetten die beter bij de werknemer past: efficiënter, dus!
 • Talenten ontdekken
  Een coachingstraject of onze talentenscan kan werknemers ook helpen ‘nieuwe’ talenten te ontdekken en/of ontwikkelen. Met deze nieuwe talenten kan de werknemer in de meeste gevallen toegevoegde waarde bieden voor de werkgever.