Loopbaancoaching: interessant voor jou?

Deze vorm van coaching is interessant voor jou als je:

 • je niet (helemaal) gelukkig bent in je werk;
 • je niet precies weet waarom dat zo is, of het wel weet maar niet weet hoe dit aan te pakken;
 • je moeite hebt of kan hebben met autoriteit, je leidinggevende(n) of ‘politieke spellen’;
 • je je op je werk onbegrepen voelt en (soms) het idee hebt dat je er niet bij hoort;
 • je het idee hebt dat je meer kan, of iets anders wilt;
 • niet goed weet waar nu precies jouw eigen talenten liggen en of je die wilt benutten;
 • burn- en/of bore-out-gerelateerde klachten vertoont;
 • geen goed perspectief hebt op of over de toekomst;
 • je bijvoorbeeld twijfelt of je voor jezelf wilt beginnen.

Voor werknemers

Wij kunnen ook als tussenschakel fungeren, waarbij de mogelijkheid bestaat dat wij het gesprek over jouw coaching aangaan met jouw werkgever. Dit kan diverse voordelen hebben, bijvoorbeeld dat (1) het coachingstraject wordt gefinancierd vanuit jouw werkgever en (2) dat jouw coachingstraject aangepast kan worden aan jouw functie/het bedrijf waar je werkt. Uiteraard is dit niet verplicht, er zijn bijvoorbeeld ook situaties mogelijk waarin je erover twijfelt om een andere baan te zoeken of voor jezelf te beginnen. Dan is deze constructie niet van toepassing. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of advies.

Wat kan ik verwachten van de sessies?

Tijdens deze vorm van coaching gaan we gesprekken met elkaar aan, leren we elkaar goed kennen en bouwen we een vertrouwensband op. Alles wat tijdens de coaching besproken wordt, blijft tussen ons (tenzij anders verzocht). De coachingssessies bestaan uit praatsessies, oefeningen (direct uitgevoerd of om mee naar huis te werken) en interactieve ‘spellen’. Het doel van deze coachingssessies is je meer inzicht te geven in wie je bent, wat je kan en wat je eigenlijk wilt. Soms liggen de antwoorden al aan de oppervlakte, maar soms moeten we ook heel diep graven. 

Durf jij het aan?

Maar je ‘moet’ ook:

 • jezelf een spiegel durven voorhouden;
 • niet bang zijn om jezelf volledig te ontdekken;
 • openstaan om je eigen potentie te ontdekken en onderkennen;
 • je goede en je slechte kanten durven te belichten;
 • open staan voor positieve en opbouwende feedback;
 • (leren) aangeven waar jouw grenzen liggen.
Samen_achtergrond

Doordat ons expertisegebied hoogbegaafdheid is, zijn wij goed in staat om hoogbegaafden te begeleiden. Daarmee willen wij zeker niet zeggen dat andere coaches dat niet zouden zijn! Maar wat we wel zeker weten is dat wij, door onze eigen ervaringen en kennis van, over en met hoogbegaafdheid, makkelijk kunnen relateren, gedachtegangen kunnen volgen en ook in staat zijn om de werkelijke redenen en verhalen achter jouw woorden te kunnen horen. Roxanna spreekt uit eigen ervaring: “Soms wist ik precies wat ik moest zeggen tegen een psycholoog, coach of adviseur om ergens makkelijk weg te kunnen komen, of ergens onderuit te kunnen komen. Bij Anke kon en kan dat niet, omdat zij het altijd door had als ik ergens eigenlijk geen zin in had of iets gewoonweg ‘te eng’ vond om te doen. Compleet uit mijn comfortzone getrokken… En wat heeft dat mij geholpen!”

Veelgestelde vragen over coaching

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Dat is echt volledig afhankelijk van jouw behoefte(s), de inhoud van de coachingssessies en de snelheid waarmee jij eventuele veranderingen ‘durft’ door te voeren. Wij geven op basis van jouw vraagstuk een advies over het aantal sessies; dit aantal kan in de loop van de gesprekken veranderen en is nooit een verplicht aantal.

Wat kost coaching?

Wij hanteren voor particuliere coaching (dus niet via een bedrijf) een uurtarief van € 65,-, inclusief btw. Wij raden sessies aan van anderhalf uur, waarmee je dan uit zou komen op € 97,50 per sessie. Dat is aanzienlijk voordeliger dan veel andere aanbieders. Wij vinden toegankelijke prijzen belangrijk, zodat een ieder die behoefte heeft aan coaching, dit ook kan volgen. Complete pakketten zijn bij ons trouwens altijd voordeliger.

Indien de coachingssessie voordelen heeft voor jouw functioneren als werknemer bij een bedrijf, kun je ook kijken of er mogelijkheden zijn om de coachingssessies te laten vergoeden door je werkgever.

Met welke frequentie volgen de sessies elkaar op?

Wij bieden diverse pakketten aan, waarbij – afhankelijk van de coachingsvraag – de frequentie verschilt. Bij intensieve trajecten is het bijvoorbeeld slim om elke week even bij elkaar te komen (dat kan ook met sessies van een uur), terwijl we bij andere trajecten kiezen voor tussenpozen van een maand. Over het algemeen kun je 1x in de twee weken als richtlijn nemen.

Wie gaat mij coachen?

Afhankelijk van de beschikbaarheid plaatsen wij je bij onszelf (Anke of Roxanna), of schakelen wij een van onze coachingspartners in om jou te begeleiden. Onze partners in coaching hebben wij zelf uitgezocht en geselecteerd op basis van eigen ervaringen en het vermogen van de coaches om met hoogbegaafde volwassenen om te gaan.

Wat als ik niet tevreden ben?

Dat zouden we natuurlijk erg jammer vinden! We zijn dan erg benieuwd waarom je niet tevreden bent. Passen jij en de coach niet goed bij elkaar? Dan zoeken we namelijk met liefde iemand anders voor je (en je mag hier echt eerlijk over zijn). Gaat het niet snel genoeg voor je? Bereik je niet wat je verwacht had te bereiken? Wij vinden het voorafgaand aan een coachingstraject altijd belangrijk om heldere en duidelijke afspraken te maken en doelen te stellen met een gemiddelde doorlooptijd, juist om dit soort ontevredenheden zoveel mogelijk te voorkomen. We proberen er in ieder geval altijd samen uit te komen of, als het nodig is, met een onafhankelijke derde.

Neem vrijblijvend contact met ons op!