Wie 'is' UitzonderlijkGewoon?

Wij zijn Anke Boerhout en Roxanna Bindenga en wij vormen samen UitzonderlijkGewoon. Anke heeft ruim 20+ jaar ervaring in onder andere het onderwijs en de account management en via daar heeft zij al zoveel ervaring opgedaan met mensen en bedrijven dat zij moeilijk te verrassen is. Roxanna is zelf hoogbegaafd en kreeg daardoor begin 2017 een burn-out: het startpunt van UitzonderlijkGewoon. Met onze gecombineerde ervaring weten wij zeker dat wij elk traject tot een succes kunnen maken. Onze passie is en blijft verbinden; onszelf met mensen, maar ook mensen met mensen. Onze drive komt voort uit een beter (werk)klimaat voor alle hoog potentiële en -begaafde volwassenen in onze samenleving.

Wij geloven dat ieder mens uniek is, dus wij hebben niet één universele aanpak. Dat klinkt een beetje politiek correct, maar in de praktijk blijkt dit toch weer keer op keer. Sommige mensen hebben behoefte aan veel praten; anderen meer aan het uitvoeren van opdrachten of het volgen van trainingen. En voor bedrijven precies zo: soms is een beleid op papier het startpunt voor een praktijkverbetering, maar soms werken wij gewoon hands-on mee. Dat betekent echter zeker niet ‘u vraagt wij draaien’. Wij zijn eigenwijs, eigenzinnig en vooral positief kritisch en dat sijpelt door in alles wat wij doen. Daarnaast houden we van creativiteit: in onze oplossingen, in ons advies en in onze samenwerking met mensen.

Samen

Onze eigenwijsheid en eigenzinnigheid komt zelfs terug in de vorm van onze onderneming. Wij zijn geen B.V., V.O.F. of andere bekende rechtsvorm. Neen, wij moesten natuurlijk weer kiezen voor een ‘uitzonderlijk gewone’ rechtsvorm: de coöperatie U.A.. Dat betekent dat wij een samenwerkingsverband zijn (ieder van ons is ook geregistreerd zzp-er) en als coöperatie fungeren als het gaat om UitzonderlijkGewoon: dat geeft ons de vrijheid om bijvoorbeeld leden toe te voegen aan onze coöperatie, en veel samen te werken met andere zzp-ers.

Over Anke

Hoewel ik als jong meisje graag prinses wilde worden ben ik, toen de tijd daar was, de opleiding tot onderwijzeres gaan volgen. Daar leerde ik en begon ik handen en voeten te geven aan mijn passie: mensen trainen en coachen, (op)leiden, motiveren, kansen bieden en creëren, het beste in mensen en situaties naar boven te halen en gezamenlijk de gestelde doelen behalen. “Kan niet” komt weinig voor in mijn woordenboek; vindingrijk en oplossingsgericht daarentegen ben ik bovengemiddeld. Ik word geïnspireerd door moeilijkere omstandigheden en wil mezelf blijven ontwikkelen.

Ik kan en mag graag mensen (ver)binden, boeien, sturen en meenemen in projecten, veranderingen of innovatietrajecten. En ik ben gek op Indisch koken en Indisch eten. Relevant in deze context? Nee, maar wel lekker!

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest op de flexibele arbeidsmarkt, waar ik overigens ongelooflijk veel heb geleerd, ben ik in 2009 voor mijzelf gestart. Het was tijd om in het werk, naast kwantitatieve doelstellingen, de focus meer op kwalitatieve doelstellingen te richten.

Regelmatig denk ik dan ook aan een van de mij meest aansprekende uitspraken die ik in mijn leven ben tegen gekomen. Die van Mahatma Gandhi: “Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”. Utopie? Ik vraag het me af. Want wat is er nou mooier als alles op het werk op zijn plaats valt? Dat is wat ik eenieder van harte gun en waarvoor ik mijn kennis en vaardigheden altijd zal inzetten.

anke@uitzonderlijkgewoon.nl

Anke_alleen

In ’t kort

Opleiding: Master of Business Administration aan de Business School Nederland te Buren
Werkervaring: flexibele arbeidsmarkt, non-profit projecten, Werkgevers Service Punt en Leerwerkloket
Maar deed daarvoor: lesgeven in het basisonderwijs
Specialisatie: verbinden, enthousiasmeren en “anders”kijken
Uniek: kan soms processen, oorzaken, gevolgen en meer volledig overzien
Wilde later worden: prinses of bij de motorpolitie
Creatief: jazeker, vooral creatief denken
Vindt eeuwig zonde: mensen die om minder charmante redenen geen kennis willen delen of samenwerken
Presenteren: graag!
Heeft: veel energie en humor
Praat: altijd al, en dat zal ik ook altijd blijven doen, zowel zakelijk als privé
Sensitief: ook maar ik kan vooral goed luisteren

Over Roxanna

Daar zat ik dan: 27 jaar, hoog gemotiveerd, goede opleidingen op zak, ambitie tot aan de maan… Maar ik zat thuis. Met een burn-out. Of liever: een bore-out. Opgelopen door lange tijd hetzelfde, routinematige en in mijn ogen saaie en inhoudelijk weinig uitdagende werk te doen. Shit. Ik baalde daar enorm van, maar ik kon niet meer. Ik was echt helemaal op: zowel fysiek als mentaal. Ik heb een angststoornis gehad, en mijn klachten daarvan kwamen ook nog eens terug. Dat was voor mij de rem: tot hier en niet verder.

Ik ging een traject in van eerst rust pakken en daarna langzaam reïntegreren. Maar goed, en dan? In diezelfde periode las ik het nieuwsbericht dat 1/3e van de hoogbegaafde volwassenen ditzelfde riedeltje door ging. Ziek worden door onder andere de hoogbegaafdheid en vervolgens eigenlijk toch wel een beetje ongelukkig blijven. Tijdens mijn reintegratietraject vielen dan ook heel wat kwartjes en kreeg ik ook heel veel vragen, zoals: maar dat zijn toch heel veel mensen, die dan ziek worden? Is het echt alleen de schuld van die hoogbegaafden zelf?

Ik ben ervan overtuigd dat dat niet zo is. Als ik voor mezelf spreek: natuurlijk heb ik zelf ook bijgedragen aan mijn klachten, door moeilijk om te kunnen gaan met autoriteit, door niet te accepteren dat het werk nu eenmaal niet zo uitdagend is als ik zou willen en door continu beïnvloed te worden door mensen en sferen. Maar heel eerlijk? Mijn leidinggevende en werkgever zaten – vind ik – toch ook niet helemaal goed. Want ik had enorme ambitie en potentie: waarom kon daar niks mee worden gedaan? Waar ging het mis?

Juist dat heeft mij gemotiveerd om een bruggenbouwer te worden voor andere hoogbegaafde volwassenen en hun werkgevers. En natuurlijk ook om hoogbegaafde volwassenen, ook los van het werk, verder te helpen. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomst bij deze groep ligt en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen.

Dus ik ben hier ook voor jou. Voor jou, als je veel potentie hebt, maar niet weet hoe je dat kunt uitdragen. Als je niet verder komt. Als je gecoacht wilt worden, of al burn- en/of bore-out-gerelateerde klachten hebt. Of als je onderdeel van een bedrijf bent dat open staat voor het volledig benutten van de potentie van deze mensen. Mail me, en dan zorgen we er samen voor dat alles goed komt!

roxanna@uitzonderlijkgewoon.nl

DSC00354 copy

In ’t kort

Opleiding: Master Communicatiewetenschappen (MSc) aan de VU
Werkervaring: o.a. adviesrollen (interne processen) en projectlid kostenbesparende projecten
Maar deed daarvoor: marketing & communicatie, zowel online als offline
Specialisatie: ervaringsdeskundige hoogbegaafdheid, sterk in trainen en adviseren
Uniek: kan soms processen, oorzaken, gevolgen en meer volledig overzien
Wilde later worden: huizenbouwer, maar vond laatst een oud vriendenboekje waarin ik had geschreven ‘alles’
Creatief: altijd, in alles (heeft zelfs workshops handletteren gegeven!)
Vindt eng: spinnen en grote groepen mensen
Presenteren: is juist leuk! Mensen iets leren en beter laten worden is mijn passie
Heeft: veel humor en lacht ook om eigen grapjes
Schrijft: altijd al, en dat zal ik ook altijd blijven doen, zowel zakelijk als privé
Sensitief: voor alles. Ging vroeger met hoofdpijn naar huis na een tentamen, en ben nu nog gevoelig voor sferen en emoties