UitzonderlijkGewoon presenteerde voor Club25

Home  »  hoogbegaafdheid bij volwassenenpresentatie   »   UitzonderlijkGewoon presenteerde voor Club25

UitzonderlijkGewoon presenteerde voor Club25

Posted on

UitzonderlijkGewoon was door Gerard Reuling, bedrijfsarts bij Beter, uitgenodigd om op 30 januari een presentatie te geven aan Club25. Club25 is een van de werkgroepen die valt onder de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde. Club 25 is voor bedrijfsartsen Bank- en Verzekeringswezen, Administratiekantoren en Vrije Beroepen.

Het onderwerp van de presentatie (Hoogbegaafdheid bij volwassenen en de invloed op werk en (levens)geluk) is bedoeld om een inzichtelijke context te geven van belangrijke factoren die direct invloed hebben op het functioneren van een hoogbegaafde (HB-er) op het werk. Maar bovenal hoe het nou komt dat ca. 30% van de werkende HB-ers door ziekteverzuim uitvalt. Het grootste deel van deze 30% valt uit door een burn-out of nog vaker: een bore-out. Een gegeven waarvan wij vinden dat het meer aandacht verdient. Juist voor bedrijfsartsen; zij krijgen deze mensen immers in geval van ziekmelding op hun spreekuur.

De presentatie (informatie) werd goed ontvangen. En vooral de vragen (hoe herken ik nou deze doelgroep? Hoe kan ik hen adequaat helpen? Wat zijn mogelijkheden om voorkomende situatie te helpen voorkomen?) kregen veel aandacht. En ook bij deze bijeenkomst was daar weer ‘het feest der herkenning’. Nogal wat deelnemers konden vanuit hun praktijkervaring input geven, dan wel hun vragen stellen. Tijdens de informele gesprekken na afloop werd, door de toen besproken praktijksituaties, nogmaals bevestigd dat goede begeleiding en/of coaching van HB-er en leidinggevende daadwerkelijk helpt bij het terugdringen van het ziekteverzuim percentage van deze medewerkers!