Brainstormlunch hoogbegaafdheid Den Haag (8 juli 2017)

Posted on

Zaterdag 8 juli 2017 waren we in Den Haag voor onze tweede brainstormlunch. Anke had een prachtig authentieke locatie weten te regelen en vol spanning waren we daar aan het wachten op de deelnemers. Rond 12-en kwam de eerste deelnemer aan, met de mededeling dat het pand waar we in zaten helemaal niet de naam had die we via de mail door hadden gegeven. Oeps! Snel bij de locatie met die naam staan om te kijken of er geen verdwaald zieltje van de straat geplukt moest worden ;-). Gelukkig kwamen de andere twee deelnemers ook al snel aan bij de goede locatie en konden we beginnen.

De broodjes waren heerlijk, de sfeer onwijs gezellig maar bovenal was de lunch weer heel inspirerend. We hadden het idee dat dat niet alleen voor ons gold, maar ook voor de deelnemers. Iedereen was openhartig, we hadden soms aan een paar woorden genoeg en dat je niet continu iets hoeft uit te leggen is gewoon heel fijn. Begrip en herkenning lijken dan ook steeds meer sleutelwoorden te worden van deze brainstormlunches. We merkten ook nu weer dat er in het begin eigenlijk niet eens afgetast wordt, maar dat er direct een klik lijkt te zijn tussen iedereen aan tafel.

We hadden weer een leuk gemêleerd gezelschap met dit keer ook een man! Daar waren we erg blij mee, want de vorige keer waren het alleen vrouwen. Nu dus wel een man erbij, en ook een zeer ervaren man. Hij had het geluk in zijn werk wél voor een groot deel gevonden, wat ook verfrissend was. Hoe? Door veel vrijheid te hebben, zelf de inhoud van zijn werk te bepalen en kansen te grijpen waar die lagen. Mooie tips voor de vrouwelijke starter die er dit keer bij was! En ook hadden we een vrouw aan tafel die juist minder van het denken was en meer van het doen: leuk om te zien dat het algemene uitgangspunt dus echt niet voor iedereen geldt. Bewijst ook maar weer dat het stereotype lang niet altijd opgaat! 🙂

Deze onderwerpen sprongen er dit keer uit:

  • Geluk vinden in je werk kan dus wél! Pak je vrijheid, de ruimte en zorg dat je zelf kansen creëert.
  • De onzekerheid bij het beginnen van een nieuwe baan. De twijfel of het altijd maar aan jou ligt dat je snel verveeld bent en altijd maar het gevoel hebt dat je méér kan.
  • Je gevoel volgen! Ook al vindt ‘de wereld’ dat je iets met je koppie zou moeten doen; als je daar geen zin in hebt (om welke reden dan ook) moet je dat vooral niet doen en juist doen waar je gelukkig van wordt.

Ook deze deelnemers worden weer toegevoegd aan de besloten Facebookgroep om verder te brainstormen over dit onderwerp en inspiratie en tips bij elkaar te zoeken en vinden. Omdat ook deze brainstormlunch weer zó’n succes was, hebben we besloten hiermee door te gaan. In verband met de zomervakanties starten we weer vanaf september en zullen we proberen weer wat nieuwe ‘hoeken’ van Nederland te verkennen. Interesse om in de toekomst aan te schuiven? Mail dan even op info@uitzonderlijkgewoon.nl.