Brainstormlunch hoogbegaafdheid Zwolle (24 juni 2017)

Posted on

Zaterdag 24 juni 2017 vond de eerste brainstormlunch voor hoogbegaafden van UitzonderlijkGewoon plaats. En wat een deelnemers! De sfeer was van meet af aan goed, het feest van herkenning niet te stuiten. Mooie ervaringen doorspekt met hilarische anekdotes. Maar ook die van eenzaamheid en het niet begrepen worden, de zoektochten naar wat kan en wil ik dan wel? Sommigen ontdekten pas hun eigen hoogbegaafdheid nadat hun kinderen als zodanig werden getest/gediagnostiseerd. Het merendeel van deze vrouwen hebben hun aanvankelijke ‘verwarring’ over wat er nou toch met hun aan de hand is kunnen omzetten in hun kracht, stoer! Tegenwoordig is het voor kinderen die hoogbegaafd zijn gelukkig beter geregeld. Nu nog voor de volwassenen!

Er werd zelfs gelachen! 😉 (en veel!)

Ook wij waren een beetje nerveus voor deze allereerste brainstormlunch en vooral nieuwsgierig: zou er een klik zijn, met ons en elkaar? Zal het niet stilvallen? Waar gaan we eigenlijk over praten? Maar al vanaf het begin was er een gezellige en open sfeer waar we allemaal aan een paar woorden genoeg hadden. Toen Roxanna ergens in de loop van de lunch de tijd bekeek waren we ongemerkt al 3 uur verder! Deze lunch heeft ons in ieder geval een zeer positief gevoel gegeven en we gaan deze lunches zeker vaker organiseren. Sterker nog: op 8 juli 2017 zijn we in Den Haag! Heb je interesse om daarbij te zijn? Mail dan even op info@uitzonderlijkgewoon.nl.

Samenvattend kwamen de volgende onderwerpen sterk naar voren:

  • Het onbegrip van anderen (niet-hoogbegaafden), werkgevers, maar ook soms familieleden.
  • Een goede leidinggevende/werkgever is een leidinggevende of werkgever die de moeite neemt mee te denken. Die ruimte (durft) te bieden om deze mensen ook buiten de gestelde kaders te laten werken. Niet alleen heeft hij of zij dan gelukkige medewerkers, maar ook medewerkers die bovengemiddeld presteren en opbouwend meedenken- en werken.
  • Geef een hoogbegaafde vooral veel variatie in werk en werkzaamheden! Daar wordt hij of zij het gelukkigst van.

Wij willen de aanwezigen hartelijk danken voor de openheid, verhalen en gezelligheid en kijken uit naar de volgende lunches! We hebben inmiddels een besloten Facebookgroep aangemaakt zodat we daar verder kunnen brainstormen met elkaar, en ook iedere genodigde van volgende lunches hiervoor kunnen uitnodigen. Zo kunnen we elkaar blijven inspireren!